Шукати в цьому блозі

неділю, 20 січня 2013 р.

Межовий знак

     Для винесення меж ділянки в натуру в Квебеку існують два види робіт - la bornage та le piquetage. Перший виконують, коли між суміжними сусідами є непорозуміння і вони бажають вияснити, де знаходиться їх спільна межа. Процес може вирішитись або в суді, або по взаємній домовленості між сусідами (à l’amiable). В результаті геодезист встановлює межові знаки, які називаються la borne.

     В результаті пікетажу, другого виду робіт, геодезист має справу тільки з власником певної земельної ділянки і висловлює свою професійну думку щодо положення межі цієї ділянки. Кути поворотів меж зазвичай закріплюються на місцевості  металивими штирями (шматками арматури, la tige de fer), які називають le repère de piquetage або le repère d'arpentage





     Фізично і borne і repère d'arpentage схожі. Різниця тільки в процедурі їх встановлення. Кожен геодезист, член Ордену геодезистів, має свої іменні пластмасові пластини, які одягаються на арматурину. Пластини мають зазвичай червоний колір і на них вигравірувані ім'я геодезиста та його номер телефону. Тож ми завжди знаємо, хто саме встановив той чи інший межовий знак.

     Ось такі заготовки нарізаних арматур у нас:

      
     А це мішок з пластинами:



     Ось так межові знаки виглядають в "роботі" - арматурина повністю вбивається в землю, зверху залишається іменна марка геодезиста:





     
     Ось відео, де один з геодезистів пояснює різницю між пікетажем та борнажем (а також блог агента з нерухомості, де про це написано):



   

Немає коментарів:

Дописати коментар