Шукати в цьому блозі

неділю, 6 січня 2013 р.

Геодезія в Квебеку: які програми?

      AutoCad - найбільш розповсюджена програма, яку використовують для геодезичних робіт. Фірми, що займаються більш складними роботами використовують AutoCad Map 3D або AutoCad Civil 3D.  В нашій маленькій канторі, яка займається в основному кадастровими роботами, використовують звичайний AutoCad 2000. Але крім того в нього вбудований додатковий модуль CadArp, що розроблений місцевим програмістом від геодезії Роже Перо (Roger Perreault), який працює в підприємстві під назвою Développement Darp Enr.

     На початку 1980-х він розробив програмний комплекс для обробки топографічних даних MenArp, який працював під DOS. Зараз, до речі, ще іноді зустрічається вимога при влаштуванні на роботу "обізнаність із  MenArp".  Потім, в 1990-х, програма була переписана для роботи в середовищі AutoCad. Так з'явився  CadArp, який зараз дуже широко використовується. Крім топографічних операцій, програма також дозволяє автоматизувати деякі процеси при роботах з поновлення квебекського кадастру (Opérations Cadastrales en Territoire Rénové) (www.arpentage-quebec.com). Після інсталювання програми, у верхній стандартній панелі меню AutoCad  з'являться додаткові меню: Cad2000 (через що програму іноді так і називають -  Cad2000), Mtq (група команд для роботи із об'єктами для міністерства транспорту), Octr (група команд при роботі на поновлюваних територіях), Octnr (група команд при роботі на непоновлюваних територіях).


     На сайті Université Laval є стаття як інсталювати CadArp - Installation de Cadarp.

     Ще однією квебекською розробкою, вже більш складною, яка так само працює як додаток в середовищі АвтоКад, є  VisionPlus, що належить квебекській компанії Geo-Plus (канал компанії на YouTube). Крім АвтоКада, її також можна встановити під  MicroStation або Bricscad.




     Одна із частин комплексу називається Cogo, через що весь комплекс іноді так і називають.

     І остання з програм, які я зустрічав в Квебеку - Arpao. Про неї я вже писав в повідомленні Геодезична програма ARPAO. Це також програма для геодезистів. Запускається в DOS.

Немає коментарів:

Дописати коментар