Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 14 жовтня 2011 р.

Нев'язка площ

Іноді буває, що створюючи обмінник (IN 4), сума площ угідь не рівна площі самої земельної ділянки. Можливі причини цього: неспівпадіння точок суміжних угідь, накладання угідь або, навпаки, нестикування.

Щоб подивитись площу всіх угідь, не створюючи ніяких каталогів, в Digitals потрібно позначити всі угіддя, перейти на закладку Інфо і подивитись на значення стандартного параметру Площа. Там якраз і буде показано сумарну площу.




Візуально достатньо важко побачити в чому саме проблема. Як варіант, можна всім угіддям присвоїти якусь заливку, наприклад, сіру. Тоді можна буде побачити місце, яке не включене в жодне з угідь.




На рисунку вверху чітко видно білу пляму, де сусідні угіддя не зістиковані між собою.

Також існує спеціальний режим відображення вузлів, який включається при активації закладки Список і включеній кнопці Показ центрів. В цьому режимі вузли позначаються спеціальними маркерами, форма яких залежить від кількості точок в даній позиції.


Символ                    Кількість точок
маленька крапка - одна точка;
квадрат - дві точки;
трикутник - три точки;
хрест - чотири точки;
зірка - п'ять точок;
шестикутник - шість і більше точок.

Крім цих способів, існує ще автоматичний спосіб перевірки правильності топології, який реалізувається командою Карта/Контроль... Про нього розповім в одній з наступних статей

Немає коментарів:

Дописати коментар