Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 3 січня 2014 р.

Знімання зимою

     Зимою працювати звичайно набагато важче. Сніг, мороз, вітер... бррррр. На додачу до приладів, приходиться оперувати також і лопатою. Для початку потрібно розчистити місце для тахеометра, розміром приблизно метр на метр, щоб можна було поставити штатив і стати самому:




     Копати потрібно до самої землі. Після чого можна встановити прилад:


   

 В якості станцій ми забиваємо звичайні цв'яхи, увіткнуті в помаранчеву стрічку, щоб були більш помітні:


     Інша річ, що сніг приховує всі елементи, які потрібно закоординувати, тому ще потрібно попрацювати лопатою, щоб відкопати те, що є важливим під час знімання. Для виготовлення certificat de localisation в самому дворі потрібно знімати: огорожі, кущі-огорожі (la haie), веранди, дерев'яні платформи, сходи, балкони, басейни, будівлі, обладнані в'їзди (асфальтові, гравійні), якщо вони знаходяться близько до межі ділянки і можуть заступати на сусідню ділянку.





     Крім цього, на вулиці потрібно в деяких місцях почистити від снігу бордюри. На бордюрах накопичується найбільше снігу, адже коли чистять дороги, то на узбіччя вигортають весь сніг. З часом його вивозять, та на маленьких вулицях бордюри ще довго будуть під снігом, який потім перетворюється на лід, який ще важче прочистити.


     Якщо вулиця пряма, то потрібно просто розчистити невеликі клаптики навпрроти двох кутів будинку, а також навпроти сусідніх будинків, та будинку навпроти. Якщо працюємо на перехресті, то треба також закоординувати бордюр сусідньої вулиці.

     І ще іноді потрібно одягати ракетки, інакше по снігу не пройти:


Немає коментарів:

Дописати коментар