Шукати в цьому блозі

понеділок, 1 серпня 2011 р.

Google Earth -> Garmin

Розповім як можна передати дані з Google Earth в навігатор Garmin Dakota 20. Для цього я використаю додаткову програмку GPSBabel (офіційний сайт програми для завантаження) . Вона має можливість конвертувати формати файлів навігаторів різних виробників. Крім того, є можливість конвертувати файли KML (але не KMZ) в формати навігаторів.
Для початку в оглядачі   Google Earth створюємо маршрут, яким би ми хотіли пройтись на місцевості. Для цього можна використати інструмент Шлях (Path) (команда меню Додати/Шлях).




Після того, як ми намалювали лінію, яка буде представляти наш маршрут, зліва у вікні програми шукаємо його назву і коли курсор знаходиться на ньому з контекстного меню вибираємо команду Зберегти місце як...  В діалозі збереження файлу задаємо його місцезнаходження та ім'я. Із списку Тип файлу вибираємо тип   KML.


Тепер запускаємо програму для конвертації  GPSBabel. Як я уже згадував, головне призначення програми - конвертація файлів різних форматів. Тому вигляд програмки дуже аскетичний. В розділі Input із випадаючого списку Format вибираємо тип файлу  Google Earth (Keyhole) Markup Language (що відповідає формату KML). Натискаємо кнопку File Name(s)  і знаходимо наш   KML -файл. В розділі Output   із випадаючого списку Format вибираємо тип файлу GPX XML - це формат зберігання маршрутів в навігаторі Garmin Dakota 20. Натискаємо кнопку File Name і обираємо місце, куди хочемо зберегти результуючий файл.


Після всього натискаємо кнопку Apply. В текстовому полі внизу вікна програми повинно зявитись повідомлення, що Translation successful і можна закрити програму кнопкою Close.

На наступному етапі через USB-шнур підключаємо навігатор до комп'ютера. Навігатор з'являється на комп'ютері як звичайний  USB-пристрій.  Відкриваємо його і знаходимо папку GPX, куди копіюємо наш файл маршруту в форматі   GPX.




Закриваємо  всі папки навігатора і від'єднуємо його від компа.

В наступній статті буде описано, як включити відображення нашого трека в навігаторі.

Немає коментарів:

Дописати коментар